WE SERVE!

GOEDE DOELEN

Op regelmatige basis organiseert Lions De Pinte Millennium evenementen die de nodige fondsen bijeenbrengen om onze goede doelen te kunnen en blijven financieren.

Ondersteuning op lange termijn

Hulp aan tal van regionale initiatieven

  • Sint-Bernardus Driesprong - Oudenaarde: aankoop van een elektrische riksja
  • VZW De Karrekol - Drongen: sponsoring voor de aankoop van een passieve tillift
  • De Kiem - Gent: financiële bijdrage bij de aankoop van meubels
  • Het Majinhuis - Gent: Financiële steun voor het ondersteuningshuis voor mensen met een kankerervaring
  • TEJO - Gent: financieel duwtje in de drug zodat therapeutische hulpverlening kan geboden worden aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Deze hulpverlening is kortdurend, onmiddellijk, anoniem, gratis én wordt gegeven door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

Dit zijn maar enkele voorbeelden waar Lions De Pinte Millennium samen met jullie hulp ons steentje kunnen bijdragen.

Lisa - Lions student Aid

Ons volgend groot project is een echt Lions gedragen project waarbij we jongeren financieel en moreel willen begeleiden om verder te studeren.
Vaak is er de wil en de kennis, maar ontbreken de middelen.
Door deze jongeren te ondersteunen bieden wij hen een toekomst op de arbeidsmarkt.
Elke jongere die we opvolgen volgt een individueel traject met een peterschap vanuit de Lions en een actieve buddy vanuit de Leo club Schelde Leie.

www.fondslisa.be

Licht voor de wereld

26 miljoen mensen in ontwikkelingslanden hebben een vorm van vermijdbare blindheid en slechts tien procent van de kinderen met een beperking gaat naar school.

Licht voor de Wereld strijdt tegen vermijdbare blindheid en voor de integratie van mensen met een visuele beperking in Afrika. Als Belgische erkende ngo zorgt Licht voor de wereld voor toegankelijke oogzorg en inclusief onderwijs.

Over een periode van 5 jaar zal onze club elk jaar een financiële bijdrage leveren aan het kananga-project.

Meer weten over Licht voor de wereld? Kijk even op de hun website via de volgende link: Licht voor de wereld.

De veerboot

De Veerboot is een school voor buitengewoon onderwijs: een school voor kinderen met ernstige leerproblemen, autisme, gedrags- en/of emotionele problemen.
In een mooie groene omgeving zorgt een team van enthousiaste en warme deskundigen ervoor dat elk kind in een kleine groep, en dit op eigen tempo en naar eigen mogelijkheden kan evolueren.
Voor hen investeren wij in speelgoed, aangepast aan de verschillende leefgroepen en bieden we ook hands-on hulp bij het onderhoud en oa. het bouwen van een heus insectenhotel. De Veerboot verhuist volgend jaar naar een nieuwbouw in Deinze en wij staan alvast paraat voor het helpen bij hun verhuis.

www.deveerboot.be

liaan

De Liaan is een afdeling van vzw Jeugdzorg wiens werking zich in en rond Gent situeert.
De Liaan is een begeleidingstehuis voor bijzondere jeugdzorg en begeleidt en huisvest kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar die leven in een problematische opvoedingssituatie.

www.jeugdzorg.be

Wij helpen De Liaan niet enkel financieel, maar hebben er ook voor gezorgd dat zij met eigen door ons gefinancierde busjes de kinderen kunnen voeren om hun jeugd- en sportactiviteiten naast het schoolgebeuren gemakkelijk te kunnen bereiken.
YES, WE SERVE

Voorts organiseren wij jaarlijks het bezoek van de Sint met een zak vol geschenken en zorgden we dit jaar ook voor extra sanitair in de slaapvertrekken.
Jaarlijks voorzien wij ook een uitstap, zoals verleden jaar een heuse boottocht naar Beernem en dit jaar een bezoek aan het Sprookjesbos in Oudenaarde.

Vergadering
d' Ouwe Hoeve
Dorpsstraat 48 
9831 Deurle
Social Media